Bestilling af Bullet R1

Hvordan bestiller jeg Bullet R1?

Du køber din Bullet R1 her i online-butikken på aillio.dk

Du kan vælge at købe via kort (Visa, MasterCard) eller du kan vælge bankoverførsel. Hvis du vælger kortbetaling kan det være en god ide at varsle betalingen hos din kortudbyder eller bank, da du ellers kan opleve at transaktionen automatisk blokeres.

Du får detaljerede instruktioner om hvilke oplysninger du skal opgive under selve købet i onlinebutikken.

Fragt eller afhentning?

Vi sender alle Bullets med PostNord – MyPack Home – levering til døren. Pris 250,- 

Reservedele mm. sendes ligeledes med PostNord – MyPack Home. Prisen afhænger af størrelse og vægt.

Det er også muligt, efter aftale, at afhente sin rister i vores showroom/kontor på Frederiksberg, København.

Leveringstid

Vi angiver 2-3 ugers leveringstid på vores hjemmeside, men vi har oplevet at det kan variere en smule alt efter efterspørgslen internationalt. Kontakt os om aktuel ventetid.

Kan jeg købe mere end én Bullet R1?

 Ja, skriv en mail til [email protected] og lad os finde den rigtige løsning.

Er det muligt at købe på afbetaling?

Nej, ikke lige pt. men det er noget vi arbejder på.

Hvilke andre dele skal jeg bestille sammen med min Bullet?

Der er ikke behov for at bestille yderligere dele, når du afgiver en ordre på en Bullet R1. Den leveres allerede med IBTS, agnfilter, bønnekøler, trier og værktøjssæt.

Nogle brugere bestiller dog et ekstra agnfilter for at reducere den tid, der bruges på rengøring hvis du rister back to back.

Generelle spørgsmål om Bullet R1

Hvad er en Bullet R1 og hvem er den til?

Bullet R1 er en 1 kg induktionsopvarmet tromlerister.

Brugere er i stand til at indstille forvarmningstemperaturer og kontrollere effekt (P1 ~ P9, 350 ~ 1550 watt), blæserhastighed (12 trin) og tromlehastighed (1-9) under ristningen. Infrarød bønnetemperaturføler (IBTS) genererer data i realtid, og det vises på en risteprofilkurve ved hjælp af vores RoasTime-software. Disse profiler kan deles med andre brugere på Roast.World og kan afspilles automatisk. Risteren leveres med bønnekøler, agnfilter og værktøjssæt. Det inkluderer også en trier til at tage prøver af bønnerne under ristningen.

Bullet R1 er ideel til hjemmeristere på udkig efter en rister med mere kapacitet og kontrol. Den kan også bruges af fagfolk som en samplerister eller som supplement til friskristede bønner til caféen. Mange har også brugt Bullet R1 til at åbne små risterier.

Du kan læse mere om Bullet her.

Er det nemt at riste kaffe på en Bullet R1?

Ja, det kan være nemt at riste god kaffe på en Bullet. Vores “Kom godt i gang” guide er et væld af nyttige oplysninger til nye Bullet-ejere og inkluderer også nogle eksempler på risteprofiler “opskrifter” for at komme i gang med det samme.

Men du skal helst have en plan, hvis du hurtigt vil gøre dig bekendt med kafferistning og for at kunne tage gode beslutninger under en rist.

Mens de fleste elsker den fine kontrol under risteprocessen som en Bullet R1 tilbyder, kan det være svært for begyndere. Nogle kan føle sig overvældede, især hvis de aldrig har ristet kaffe før.

Tricket er at man skal begrænse antallet af variable til at begynde med. For at komme i gang kan man f.eks. vælge én tromlehastighed, én blæserhastighed og én mindre batchstørrelse – måske 400 g – og holde fast ved den. På denne måde kan du riste flere gange kun ved at justere power under ristningen og på den måde begynde at få et begreb om, hvordan ændring af power påvirker risten.

Hvordan lærer jeg at riste kaffe på en Bullet R1?

Vores “Kom igang” guide har en masse brugbar information om ristning på Bullet R1.

Du kan finde andre Bullet ejere på vores Community Forums. Der er også et meget aktivt liv på div. uofficielle fora på Facebook.

Kan jeg bruge en Bullet R1 i forretningsøjemed?

Ja og nej. Bullet R1 er ikke designet til kommercielt brug, og der er en grænse på 100 kg / måned for at opretholde din garanti. Hvis du har brug for at riste mere end dette, skal du se på en rister med større kapacitet.

Vi anbefaler ikke at man stoler på sin Bullet som den eneste rister til sin virksomhed, da der i tilfælde af et problem, som kræver fejlfinding og/eller reparation, kan være noget nedetid som måske kan have indflydelse på din business.

Når det er sagt, er der mange eksempler på vellykkede mikroristerier og caféer, der gør brug af én eller flere Bullets. Vi ser desuden mange virksomheder begynde med 1 kg rister, inden de vokser sig store nok til 5 kg og 10 kg ristere.

Producerer en Bullet R1 meget røg?

Ja. Hvor meget røg vil afhænge af, hvor meget kaffe du rister og hvor mørkt du rister det. For eksempel vil en 500 g batch kaffe der er lyst ristet producere langt mindre røg end en 1 kg rist, der løber forbi andet knæk. I sidstnævnte tilfælde skal du sørge for at ventilere røgen udenfor eller bruge en god luftrenser.

Hvad med garanti?

Hvis du køber direkte fra os, er der 2 års garanti, der inkluderer reservedele og arbejdskraft.

Du kan læse mere her om garantien

Hvordan håndteres reparationer og reservedele?

Hvis du har købt din Bullet R1 via en distributør, skal du henvende dig til dem for fejlfinding, reservedele og reparationer.

Hvis du har købt direkte hos os, skal du kontakte os via [email protected] for fejlfinding, reservedele og reparationer.

 

Kræver risteren vedligeholdelse?

Ja. Professionelle ristemaskiner kræver rutinemæssig vedligeholdelse. Hvor meget der skal gøres og hvor ofte det skal gøres afhænger helt af hvor meget du rister, hvor ofte du rister og hvor mørkt du rister. 

Detaljerede vedligeholdelsesanbefalinger finder du i manualen.

 

 

 

 

 

Tekniske spørgsmål om Bullet R1

Hvor meget kan jeg riste om dagen?

Der er ingen grænse for, hvor meget du kan riste om dagen, men der er en månedlige grænse på 100 kg for at opretholde din garanti.

 

Hvad er Bullet R1 ideelle batch størrelse?

Hvad der menes med “ideal” kan variere fra bruger til bruger, så det er op til dig.

Bullets infrarøde bønnetemperatursensor (IBTS) vil give nyttige data i området mellem 200g og 1000g, og den er fuldt ud i stand til at tage 1 kg batche og opnå første knæk på rimelig tid.

Den batchstørrelse, der passer til dig, afhænger i sidste ende af, hvor meget kaffe du har brug for og hvor fin kontrol du ønsker over din rist. Selvom det helt sikkert er muligt at køre Bullet R1 med fuld effekt og afslutte en 1 kg rist på under ti minutter, kan du opleve, at det begrænser din kreativitet. Dette er en af ​​grundene til, at nogle brugere foretrækker 800 g batche.

 

 

Hvor lang tid skal en Bullet køle af mellem hver rist?

En Bullet behøver ikke at afkøle mellem hver rist, og det giver dermed mulighed for back-to-back-ristning. Det betyder at du kan begynde en ny batch, mens du køler den forrige. Se manualen for flere oplysninger.

Hvordan kan jeg ventilere en Bullet R1?

Bullet R1 leveres ikke med en udluftningsløsning. Det betyder, at du muligvis selv må designe en løsning. Hvordan dette skal gøres afhænger af mange faktorer. Dem som har en tendens til at riste lyst og i små portioner kan oftest bruge en almindelig emhætte.

Rister du mørkt og i større batches har brug for noget mere end en emhætte. Manualen giver dig gode råd om, hvordan du bedst laver en udluftningsløsning.

Vi tilbyder 3D-printbare udstødningsadaptere på hjemmesiden for at gøre tingene lettere for dig.

En anden mulighed er at bruge et røgrenser.

 

 

 

 

 

Hvad er forskellen mellem v1 og v2?

There are two main differences between the V1 and V2 Bullets.

1. Version 2 utilizes a new and improved induction board which you can read about here.

2. Version 2 also includes the new infrared bean temperature sensor (IBTS) which you can read about here.

Software

Kan jeg bruge Bullet R1 med Cropster eller Artisan?

RoasTime 3 er ikke kompatibel med Artisan for nuværende. Og selvom vi planlægger at kunne interface med Cropster er det dog ikke muligt pt.

Hvilken software kan bruges med Bullet R1?

Bullet R1 fungerer kun med vores egen RoasTime-software.

Årsagerne til at bruge RoasTime er mange. Sammenlignet med manuel ristning giver datadrevet ristning dig en bedre chance for at forstå præcis, hvad der sker i dine riste. Det er et kraftfuldt læringsværktøj der, når det suppleres med ristningserfaring og cupping-resultater, vil føre til meget bedre kaffe end ellers muligt. Det åbner også en verden af “Opskrift”-baserede automatiske ristningstilstande og muligheden for at udveksle risteprofiler med andre Bullet R1 brugere.

En endnu vigtigere grund til at riste med RoasTime er at holde din firmware opdateret og uploade fejlfindingsdata til vores servere. På denne måde, i tilfælde af at der går noget galt med din rister, vil vores supportteam være i stand til at se på dens data og løse dit problem. Det er et utroligt fejlfindingsværktøj der sparer alle tid og faktisk kan nogle problemer *kun* identificeres med disse onlinedata(!)

Generelle spørgsmål om Aillio

Hvor holder Aillio til?

Aillio hovedkvarteret køres af et team i Taipei på Taiwan.

Hvordan kan jeg komme til at arbejde for Aillio?

Aillio i Taiwan er altid på udkig efter ingeniører med SoldWorks erfaring. Hvis du er interesseret så send dit cv og en ansøgning til [email protected]

Arbejder i på at udvikle en ny rister?

Ja, vi arbejder på en 2 kg fuldautomatisk shop-roaster designet til travle caféer, som vi forventer frigivelse engang i slutningen af 2021. Det har fået navnet AiO.